Vallei van Vézère - Resten van onze voorouders

Publiekstrekkers

De Grotte de Lascaux is een absolute must. Maar je hebt hier veel meer. Zoals La Roque Saint-Christophe, Cap Blanc, Grotte de Rouffignac, La Madeleine en het Musee Prehistoire Eyzies.

4. Grotte de Combarelles

Handwerktuigen die in de Grotte de Combarelles zijn gevonden. Ze zijn te zien in het Musee Prehistoire Eyzies in Les Eyzies.
Corno van den Berg

In de Grotte de Combarelles zijn afbeeldingen van mammoeten, steenbokken, beren, rendieren, paarden en wolharige neushoorns in de rots gekrast. Maar het dier dat het meest voorkomt in deze grot is het paard. Veel tekeningen zijn over elkaar heen gemaakt. Opvallend aan deze grot is het grote aantal afbeeldingen van mensen, die opvallend weinig natuurgetrouw zijn. Ook zijn er lichaamsdelen die aan mensen toebehoren zoals handen te zien. Wetenschappers vonden hier, net als in veel andere grotten, ook veel handwerktuigen waarmee de tekeningen werden gemaakt. Dit zijn er meer dan 40. De tekeningen zijn volgens kenners gemaakt ongeveer 12.000 tot 10.000 voor Chr. De grot werd in 1901 bij toeval ontdekt.

Deel

Meer over deze droomplek

Vallei van Vézère - Resten van onze voorouders

Vallei van Vézère - Resten van onze voorouders

Ontdek de 14 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Sta stil bij de pracht van Lascaux en andere grotten. Zie grotwoningen, ontmoet de Cro-Magnonmens en leer alles over je voorouders.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.