Vallei van Vézère - Resten van onze voorouders

Publiekstrekkers

De Grotte de Lascaux is een absolute must. Maar je hebt hier veel meer. Zoals La Roque Saint-Christophe, Cap Blanc, Grotte de Rouffignac, La Madeleine en het Musee Prehistoire Eyzies.

2. Grotte de Rouffignac

Twee olifanten in de Grotte de Rouffignac.
Corno van den Berg

In de Grotte de Rouffignac zijn veel rotstekeningen van paarden, steenbokken, neushoorns, bizons en vooral mammoeten te zien. Je kunt hier meer dan 150 mammoeten zien, hij wordt ook wel de 'grot van de honderd mammoeten' genoemd. De grot werd, volgens historische boeken, al in 1575 ontdekt. Maar de tekeningen pas in 1956. De grot is erg 'vervuild' met graffiti van 'moderne' kunstenaars. Alleen de belangrijkste tekeningen zijn bij een grote renovatie schoongemaakt. Om verdere vernielingen en graffiti te voorkomen kunnen toeristen alleen met een treintje de acht kilometer lange grotten in. Aan het einde mag je even uit stappen. Grotte de Rouffignac geeft waarschijnlijk het beste van alle grotten in de regio weer hoe de oorspronkelijke bewoners grotten gebruikten voor hun kunst.

Deel

Meer over deze droomplek

Vallei van Vézère - Resten van onze voorouders

Vallei van Vézère - Resten van onze voorouders

Ontdek de 14 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Sta stil bij de pracht van Lascaux en andere grotten. Zie grotwoningen, ontmoet de Cro-Magnonmens en leer alles over je voorouders.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.