Florence - Kunststad van superlatieven

Publiekstrekkers

Naast het bekende Uffizi, Bargello en de Dom is er veel meer te zien in Florence. En bijna alles ligt op loopafstand van elkaar.

13. Basilica di San Lorenzo

De door Filippo Brunelleschi gebouwde koepel van de Basilica di San Lorenzo.
Clare and Ben

De Basilica di San Lorenzo is één van de grootste kerken van Florence. Hij ligt in het centrum van de stad aan het marktplein en lijkt van buitenaf niet al te bijzonder. Totdat je naar binnen gaat. Het is één van de diverse kerken die weleens de oudste van de stad zouden kunnen zijn, al is de datum van de bouw niet bekend. De Italiaanse architect en beeldhouwer Filippo Brunelleschi verbouwde de kerk in 1419 in klassieke renaissancestijl. Maar de façade werd nooit voltooid. Michelangelo begon in 1520 met het vervaardigen van de graftomben voor de Medici-familieleden. Inmiddels liggen hier meer dan tachtig familieleden begraven. De monumentale begrafenisfiguren, die Nacht en Dag, maar ook Ochtend en Avond symboliseren zijn wereldberoemd. In 1524 ontwierp Michelangelo de Biblioteca Mediceo-Laurenziana om de vele manuscripten van de Medici’s te bewaren.

Deel

Meer over deze droomplek

Florence - Kunststad van superlatieven

Florence - Kunststad van superlatieven

Ontdek de 19 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Leer hoe je kunst moet restaureren. Word stil in de Galleria degli Uffizi. Zie Ponte Vecchio bij het vallen van de avond.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.