Florence - Kunststad van superlatieven

Publiekstrekkers

Naast het bekende Uffizi, Bargello en de Dom is er veel meer te zien in Florence. En bijna alles ligt op loopafstand van elkaar.

10. Basilica di Santa Croce

De Basilica di Santa Croce na een regenbui in de avond.
Darren Krape

Basilica di Santa Croce is de grootste Franciskanerkerk ter wereld. In deze basiliek, die in de volksmond ook wel Santa Croce wordt genoemd, liggen talloze bekende Florentijnen begraven. Waaronder Michelangelo, Niccolo Machiavelli, Galileo Galilei, Giorgio Vasari, Lorenzo Ghiberti en Gioacchino Rossini. Michelangelo en Galileo liggen tegenover elkaar. Ook voor de in Florence geboren dichter en schrijver Dante Alighieri (bij ons bekend als Dante) is een cenotaaf opgericht. Dit grafteken stamt nog uit de klassieke oudheid en dient ter nagedachtenis aan overledenen van wie het stoffelijk overschot elders verkeert of onvindbaar is. Dante is begraven in Ravenna. Bijzonder is daarnaast de fresco van Taddeo Gaddi in de Baroncelli-kapel. De voorstelling van een engel met slapende herders uit 1338 wordt gezien als het eerst avondtafereel dat als fresco werd uitgevoerd. De Cappella dei Pazzi werd in 1430 door Brunelleschi ontworpen. In de kapel zijn terracotta medaillons van de apostelen te zien. Deze zijn gemaakt door Luca della Robbia en uitgevoerd in zacht grijs.

Deel

Meer over deze droomplek

Florence - Kunststad van superlatieven

Florence - Kunststad van superlatieven

Ontdek de 19 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Leer hoe je kunst moet restaureren. Word stil in de Galleria degli Uffizi. Zie Ponte Vecchio bij het vallen van de avond.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.