Florence - Kunststad van superlatieven

Publiekstrekkers

Naast het bekende Uffizi, Bargello en de Dom is er veel meer te zien in Florence. En bijna alles ligt op loopafstand van elkaar.

8. Galleria degli Uffizi (of Uffizi)

Sfeerbeeld van het Uffizi.
Antonio Scaramuzzino

Galleria degli Uffizi is één van de oudste en mooiste musea ter wereld. Het museum huisvest met name Italiaanse en Hollandse meesterwerken van bekende namen: Michelangelo (het schilderij De Heilige Familie), da Vinci, Rembrandt, Giotto, Botticelli (de geboorte van Venus), Caravaggio, Titiaan (De Venus van Urbino), Rafaël en Rubens. Maar ook werk van Piero della Francasca, zijn ‘Hertog en hertogin van Urbino’ uit 1460 geldt als één van de eerste renaissanceportretten. Terwijl Giotto’s altaarstuk ‘Tronende Madonna’ uit 1310 volgens kenners een absoluut meesterwerk is vanwege het perspectief. De architect Giorgio Vasari bouwde vanaf 1560 aan de Arno-rivier een rij gebouwen die dienst moesten doen als kantoren voor het stadsbestuur. De gebouwen werden met een elegante zuilenrij afgesloten. In eerste instantie was alleen de bovenste etage bedoeld voor de gestaag groeiende kunstverzameling.

Deel

Meer over deze droomplek

Florence - Kunststad van superlatieven

Florence - Kunststad van superlatieven

Ontdek de 19 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Leer hoe je kunst moet restaureren. Word stil in de Galleria degli Uffizi. Zie Ponte Vecchio bij het vallen van de avond.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.