Florence - Kunststad van superlatieven

Publiekstrekkers

Naast het bekende Uffizi, Bargello en de Dom is er veel meer te zien in Florence. En bijna alles ligt op loopafstand van elkaar.

15. Museo di Storia della Scienza

De complexe werktuigen die Galileo fabriceerde kun je zien in het Museo di Storia della Scienza.
Arjecahn

Het Museo di Storia della Scienza is feitelijk een eerbetoon aan Galileo Galilei. Deze in Pisa geboren wetenschapper leefde van 1564 tot 1642 en is beroemd geworden om zijn observaties van bewegende hemellichamen. In het museum zijn onder meer zijn telescoop en de lens te zien die hij gebruikte toen hij de grootste manen van Jupiter ontdekte. Ook zijn hier reconstructies te zien van de experimenten die hij deed met licht, beweging, snelheid en acceleratie. In het museum zijn ook de immense hemel- en aardglobes uit de 16de en 17de eeuw te zien die in Florence werden gemaakt. Vergeet ook de beroemde wereldkaart uit 1554 van de Portugese cartograaf Lopo Homem niet. Waarop Australië nog ontbreekt, terwijl Zuid-Amerika er maar half op staat. Het museum ligt aan de Piazza dei Giudici 1.

Deel

Meer over deze droomplek

Florence - Kunststad van superlatieven

Florence - Kunststad van superlatieven

Ontdek de 19 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Leer hoe je kunst moet restaureren. Word stil in de Galleria degli Uffizi. Zie Ponte Vecchio bij het vallen van de avond.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.