Florence - Kunststad van superlatieven

Publiekstrekkers

Naast het bekende Uffizi, Bargello en de Dom is er veel meer te zien in Florence. En bijna alles ligt op loopafstand van elkaar.

18. Museo Nazionale del Bargello

Bacchus van Michelangelo in het La Torre del Gallo.
Tama Leaver

Het Museo Nazionale del Bargello wordt in de volksmond Bargello genoemd. Dit nationaal museum heeft een grote collectie beeldhouwwerken. Met onder meer diverse meesterwerken van Michelangelo. Hier is onder meer zijn Bacchus uit 1497 te zien, deze Romeinse god met een kleine sater (figuur uit de Griekse mythologie) was zijn eerste grote werk. Het is klassiek, maar drijft de spot met de waardigheid van de klassieke werken. Andere werken van hem: Pitti Tondo -Madonna en kind-, Brutus en David-Apollo. In dit indrukwekkende museum zijn ook werken van Donatello te zien, waaronder zijn 'David' uit 1435, volgens kenners het eerste westerse naakt sinds de klassieke oudheid. Ook zijn St. George Tabernacle is beroemd. Daarnaast vind je hier 'De Offering van Abraham' van Lorenzo Ghiberti en Filippo Brunelleschi. Dit museum is in een voormalige legerkazerne en gevangenis ingericht. De naam van het Bargello komt van het Latijnse 'bargillus', wat staat voor 'verstevigde toren'. Het Bargello werd gebouwd in 1255 als zetel voor de 'capitano del popolo'. Het gebouw heeft een sobere maar harmonieuze uitstraling. In 1865 werd hier het nationaal museum gevestigd. Het museum is gevestigd in het Palazzo del Bargello, ook wel Palazzo del Popolo genoemd.

Deel

Meer over deze droomplek

Florence - Kunststad van superlatieven

Florence - Kunststad van superlatieven

Ontdek de 19 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Leer hoe je kunst moet restaureren. Word stil in de Galleria degli Uffizi. Zie Ponte Vecchio bij het vallen van de avond.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.