Florence - Kunststad van superlatieven

Publiekstrekkers

Naast het bekende Uffizi, Bargello en de Dom is er veel meer te zien in Florence. En bijna alles ligt op loopafstand van elkaar.

11. Palazzo Vecchio

Het Palazzo Vecchio vanaf de buitenkant.
Colby Blaisdell

Palazzo Vecchio (wat ‘oud paleis’ betekent) was eeuwenlang het gouvernementele gebouw van de stad. Het werd in 1322 voltooid. Zowel het republikeinse bestuur en als de Groothertogen van Toscane hebben het gebruikt. Tegenwoordig is het een museum met werken van bijvoorbeeld Donatello, Pontormo en Mantegna. De Mappa Mundi-zaal bevat talloze oude landkaarten en globes. De meest bekende werken zijn de Cortile (het voorhof) met de Putto-met-dolfijn-fontein, het beeld Overwinnaar van Michelangelo en de Sala dei Gigli (Leliënzaal), waar de muren door Giorgio Vasari zijn beschilderd met gouden lelies, de emblemen van Florence en fresco’s van Romeinse staatslieden. In de Salone die Cinquecento, de oude raadskamer uit 1495, zijn fresco’s van Vasari te zien over de geschiedenis van Florence.

Deel

Meer over deze droomplek

Florence - Kunststad van superlatieven

Florence - Kunststad van superlatieven

Ontdek de 19 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Leer hoe je kunst moet restaureren. Word stil in de Galleria degli Uffizi. Zie Ponte Vecchio bij het vallen van de avond.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.