Florence - Kunststad van superlatieven

Publiekstrekkers

Naast het bekende Uffizi, Bargello en de Dom is er veel meer te zien in Florence. En bijna alles ligt op loopafstand van elkaar.

1. Santa Maria del Fiore (of Duomo)

Het Santa Maria del Fiore is een geliefd foto-onderwerp voor veel mensen.
Comune di Firenze

Santa Maria del Fiore is de kathedraal van Florence. Deze basiliek is door de enorme koepel het symbool van de stad. De kerk is gewijd aan de Heilige Maagd Maria. In 1296 werd met de bouw van de kathedraal begonnen. Van grootse proporties. Het schip is maar liefst 153 meter lang, de koepel bijna 46 meter. De kathedraal moest de machtige positie die Florence toentertijd had uitstralen. Overigens heeft de bouw enkele eeuwen geduurd. Eerst kwam de bouwmeester, Arnolfo di Cambio, om het leven. Later ontstond er veel discussie over het ontwerp, dat diverse malen werd aangepast. Uiteindelijk werd een speciaal benoemde commissie het in 1368 eens, desondanks was de koepeloverwelving van Filippo Brunelleschi pas tegen het midden van de vijftiende eeuw af. Het was de grootste koepel van zijn tijd en zonder de traditionele steunconstructie. Wie de ruim 400 treden omhoog loopt ziet hoe het fraai gedecoreerde binnenste deel het geheel draagt. Overigens kun je in de kerk een trap naar beneden nemen naar Santa Reparata. Deze crypte bevat de resten van 4de-eeuwse kerk van Santa Reparata die in 1296 is afgebroken om plaats te maken voor de kathedraal.

Deel

Meer over deze droomplek

Florence - Kunststad van superlatieven

Florence - Kunststad van superlatieven

Ontdek de 19 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Leer hoe je kunst moet restaureren. Word stil in de Galleria degli Uffizi. Zie Ponte Vecchio bij het vallen van de avond.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.