Pompeii, Napels en Vesuvius - Mens versus vulkaan

Doen!

Hieronder vind je tips om Napels, Pompeii, Herculaneum, Stabiae en de Vesuvius te bezoeken. Met populaire, maar ook minder populaire excursies.

2. Huiver bij de mummies

Een slachtoffer (gemaakt van pleisterwerk) van de vulkaanuitbarsting.
Maureen K

Het is een weinig vredelievend gezicht. De mummies in Pompeii vertellen het verhaal over de ramp misschien nog wel het best. Het klinkt gek, maar de vroegere groente- en graanmarkt, ook bekend als Horrea, is de beste plek. Tegenwoordig is dit namelijk een opslagruimte voor archeologische vondsten. Waaronder mummies, of eigenlijk gipsafdrukken van mensen die om zijn gekomen tijdens de vulkaanuitbarsting.

Ook zijn er meestal gipsafdrukken van honden en varkens te zien die de uitbarsting niet overleefd hebben. Overigens zijn er meestal maar een paar van dit soort afdrukken te zien, aangezien wetenschappers de mummies nog steeds gebruiken voor onderzoek. Of ze zijn te bewonderen in exposities wereldwijd.Meer info:

Deel

Meer over deze droomplek

Pompeii, Napels en Vesuvius - Mens versus vulkaan

Pompeii, Napels en Vesuvius - Mens versus vulkaan

Ontdek de 18 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Voel de Vesuvius. Zie het bordeel van Pompeii. Ontdek mummies en fresco's in Herculaneum en Stabiae. En het Archeologisch Museum in Napels.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.