Pompeii, Napels en Vesuvius - Mens versus vulkaan

Doen!

Hieronder vind je tips om Napels, Pompeii, Herculaneum, Stabiae en de Vesuvius te bezoeken. Met populaire, maar ook minder populaire excursies.

15. Zie de vele gevonden schatten

Een fresco uit het Huis van de Faun in Pompeii. Het is nu te zien in het Archeologisch Museum in Napels. It depicts the battle of Issus (333 BC) between Alexander the Great and Darius III of Persia. Alexander defeated the Persian army, and his strength is clearly visible in the mosaic, which portrays Darius with a fearful facial expression. Despite being partially ruined, the two main figures are easily recognizable. The portrait of Alexander is one of his most famous ones, and the whole scene is very vivid. Alexander's breastplate depicts Medusa, the famous Gorgon. Oxyathres, the brother of Darius, is seen sacrificing himself to save the King.
get directly down

Het is een lastige keuze. Moet je eerst naar Pompeii en/of Herculaneum gaan en daarna naar het Nationaal Archeologisch Museum in Napels? Of andersom? Welke keuze je ook maakt het museum is feitelijk verplichte kost. Het bevat ontelbare opgegraven schatten, waaronder beelden, mozaïeken en fresco's. Maar ook keramiek, munten en bronzen helmen van gladiatoren. Ook zijn hier gipsafdrukken van omgekomen inwoners uit Pompeii te zien, net als skeletten uit de modderstroom bij Herculaneum. Wie eerst de opgravingen bezoekt zal merken dat in het museum veel puzzelstukjes in elkaar vallen, dus neem de tijd.Deel

Meer over deze droomplek

Pompeii, Napels en Vesuvius - Mens versus vulkaan

Pompeii, Napels en Vesuvius - Mens versus vulkaan

Ontdek de 18 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Voel de Vesuvius. Zie het bordeel van Pompeii. Ontdek mummies en fresco's in Herculaneum en Stabiae. En het Archeologisch Museum in Napels.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.