Pompeii, Napels en Vesuvius - Mens versus vulkaan

Gaan!

Beste tijd:
In Pompei kan het zeer warm worden, zeker in de zomer. En door het gebrek aan schaduw is het dan niet verstandig om te bezoeken. Daarnaast is het licht voor foto's dan veel te scherp, waardoor de foto's bij thuiskomst zullen tegen vallen.

Mede daarom zijn april, mei en het begin van juni de beste maanden. Ook oktober is meestal een goede maand, met zon en temperaturen rond de 10 tot 15 graden.

In de winter valt er redelijk wat regen, wat een bezoek danig kan verpesten. Maar als je meer dagen tot je beschikking hebt: er zijn dan veel minder toeristen.


Let op!
Bij Pompeii en Herculaneum worden toeristen vaak lastig gevallen door 'gidsen'. Maar al te vaak zijn dit geen officiële gidsen die veel te hoge prijzen vragen, maar ook bekend staan om foutieve informatie. Een gids die geauthoriseerd is draagt een badge met zijn aam en vergunningsnummer.

Lang niet alles van de opgravingen bij Pompeii en Herculaneum is opengesteld voor het publiek. Dit hangt onder meer af van de veiligheid als ook van wetenschappelijk onderzoek. Bij de ingang krijg je een plattegrond met daarop de open en gesloten delen.


Hoe kom ik er?
Pompeii ligt 24 kilometer ten zuidoosten van Napels. Vanuit deze stad gaan dagelijks diverse bussen naar de opgraving. Herculaneum ligt 12 kilometer ten zuidoosten van Napels. Ook deze opgraving is eenvoudig met het openbaar vervoer te bereiken, er gaan talloze bussen naar het dorp Ercolano waar het vlakbij ligt.

Vanuit Nederland zijn er directe vluchten naar Napels, waaronder ook diverse prijsvechters.

Pompeii, Napels en Vesuvius op de kaart

Meer over deze droomplek

Pompeii, Napels en Vesuvius - Mens versus vulkaan

Pompeii, Napels en Vesuvius - Mens versus vulkaan

Ontdek de 18 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Voel de Vesuvius. Zie het bordeel van Pompeii. Ontdek mummies en fresco's in Herculaneum en Stabiae. En het Archeologisch Museum in Napels.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.