Pompeii, Napels en Vesuvius - Mens versus vulkaan

Mijn wensenlijstje

Struinen door de overblijfselen van Pompeii, kijken of ik een idee krijg van hoe het dagelijkse leven in deze stad er uit zag voor de uitbarsting.

Oog in oog met de 'mummies' van Pompeii en zien hoe de bevolking de strijd verloor tegen de hitte, giftige gassen en vallende brokken puimsteen. Hun gezichtsuitdrukking spreekt voor zich.

In Hercunaleum en Stabiae is met een beetje verbeeldingskracht nog goed te zien hoe de rijke Romeinen woonden en hoe ze aan zee tot rust kwamen.

Het Archeologisch Museum van Napels is wereldberoemd. Hier liggen talloze overblijfselen uit Pompeii, Herculaneum en Stabiae. Waaronder de meest intacte fresco's. Een verplicht nummer.

In het hedendaagse Napels wil ik zien hoe de bewoners omgaan met de voortdurende dreiging. En vooral van ze horen hoe ze er op rekenen op tijd weg te kunnen zijn als een grote ramp zich opnieuw voor doet.

Deel

Partners van Droomplekken.nl

Wil jij na het lezen van alle tips graag op reis? Daarom werk ik nu op Droomplekken.nl samen met de beste reisorganisaties. Kijk maar.


Personal Touch Travel reisadviseurs
Neem contact op met één van ruim 100 ervaren reisadviseurs. Je hoeft alleen maar je postcode in te vullen. En zeg maar dat je via Droomplekken.nl komt...

postcode

 

Skyscanner
Vind je ideale en goedkope vliegticket voor je volgende reis. Eenvoudig, voordelig en snel.

Meer info over partners

Deel

Droomplekken nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met de gratis nieuwsbrief.

Meer over deze droomplek

Pompeii, Napels en Vesuvius - Mens versus vulkaan

Pompeii, Napels en Vesuvius - Mens versus vulkaan

Ontdek de 18 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Voel de Vesuvius. Zie het bordeel van Pompeii. Ontdek mummies en fresco's in Herculaneum en Stabiae. En het Archeologisch Museum in Napels.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.