Pompeii, Napels en Vesuvius - Mens versus vulkaan

Publiekstrekkers

De Tempel van Apollo en het Lupenare-bordeel in Pompeii. En de Tempel van Isis in Herculaneum. Als ook de diverse kastelen in Napels. Maar er is meer, veel meer.

24. Castel dell'Ovo

Het Castel dell'Ovo in het avondlicht.
Armando Mancini

De naam Castel dell'Ovo (wat 'eikasteel' betekent) slaat niet op de vorm van het kasteel, maar op een legende. In dit kasteel zou de Latijnse dichter Virgil een ei hebben verstopt. Onduidelijk is waarom hij dit gedaan heeft. Volgens de verhalen zou het lot van het kasteel afhankelijk zijn van het ei. Het kasteel ligt op een rotsachtig schiereilandje in de Golf van Napels. Het huidige kasteel stamt uit de vijftiende eeuw en werd onder de vlag van het (Spaanse) Koninkrijk Aragón gebouwd. Daarvoor hebben wetenschappers achterhaald dat hier onder meer in de eerste eeuw na Christus een Romeinse villa stond. Dat later compleet werd verbouwd tot fort. Dit is dan ook de plek waar Romulus Augustulus gevangen zat. Hij was de laatste keizer van het West-Romeinse Rijk die in 476 werd afgezet. De toegangsweg is bijzonder, het is een meer dan 100 meter lang voetpad door het water. Het kasteel is een populaire trouwplek voor verliefden.

Deel

Meer over deze droomplek

Pompeii, Napels en Vesuvius - Mens versus vulkaan

Pompeii, Napels en Vesuvius - Mens versus vulkaan

Ontdek de 18 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Voel de Vesuvius. Zie het bordeel van Pompeii. Ontdek mummies en fresco's in Herculaneum en Stabiae. En het Archeologisch Museum in Napels.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.