Pompeii, Napels en Vesuvius - Mens versus vulkaan

Publiekstrekkers

De Tempel van Apollo en het Lupenare-bordeel in Pompeii. En de Tempel van Isis in Herculaneum. Als ook de diverse kastelen in Napels. Maar er is meer, veel meer.

25. Castel Nuovo (of Maschio Angioino)

Het Castel Nuovo dat ook wel Maschio Angioino wordt genoemd.
scruff monkey

Het Castel Nuovo is het pronkstuk van Karel I van Anjou. Toen hij in de tweede helft van de 13e eeuw koning werd van het koninkrijk Sicilië (dat toen ook zuidelijk Italië omvatte) verplaatste hij de hoofdstad van Palermo naar Napels. En liet hij dit kasteel bouwen. Van het oorspronkelijke kasteel is alleennog de Cappella Palatina te zien. Op de binnenplaats is de kerk Santa Barbara met fresco’s van de beroemde Giotti.

De huidige naam Castel Nuovo (Nieuw Kasteel) gaf Alfonso I van Aragon het in 1443 toen hij liet verbouwen. Voor zijn glorieuze intocht in dat jaar werd de Arco di Trionfo gebouwd, een toegangspoort van wit marmer. Ze steken af bij het grijze vulkanische gesteente en de vijf massieve torens. In het kasteel is ook het Museo Civico Filangieri gevestigd. Hier zijn alle kunstwerken uit het kasteel te zien, waaronder veel beelden en schilderijen.

Meer info:

Deel

Meer over deze droomplek

Pompeii, Napels en Vesuvius - Mens versus vulkaan

Pompeii, Napels en Vesuvius - Mens versus vulkaan

Ontdek de 18 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Voel de Vesuvius. Zie het bordeel van Pompeii. Ontdek mummies en fresco's in Herculaneum en Stabiae. En het Archeologisch Museum in Napels.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.