Pompeii, Napels en Vesuvius - Mens versus vulkaan

Publiekstrekkers

De Tempel van Apollo en het Lupenare-bordeel in Pompeii. En de Tempel van Isis in Herculaneum. Als ook de diverse kastelen in Napels. Maar er is meer, veel meer.

22. Dom van Napels (Napels)

lokaal: Duomo di Napoli
De Dom van Napels, lokaal Duomo di Napoli genoemd.
Pierre Andrews

De Duomo di Napoli is een imposante kathedraal aan de Via Duomo. De opvallend witte kerk stamt uit de 13e eeuw. Hij werd gebouwd in opdracht van Karel van Anjou, een zoon van koning Lodewijk VIII van Frankrijk. Het bijzondere is dat Van Anjou bestaande christelijke gebouwen opnam in het ontwerp. Zo is in de linkervleugel zijn de restanten te zien van de Santa Restituta, een basiliek die stamt uit de 6e eeuw. Ook de doopkapel San Giovanni in Fonte, deze staat bekend als het oudste baptisterium in de westelijke wereld. Volgens geleerden gaat deze terug tot de tijd van Constantijn de Grote, die leefde van 280 tot 337 na Chr. In de eeuwen daarop werden daarop onder meer diverse mozaïeken toegevoegd. Door hun oudheid zijn de Christelijke mozaïeken van groot belang. De kerk is beroemd omdat in de Dom het gestolde bloed van San Gennaro, de beschermheilige van Napels, wordt bewaard.

Deel

Meer over deze droomplek

Pompeii, Napels en Vesuvius - Mens versus vulkaan

Pompeii, Napels en Vesuvius - Mens versus vulkaan

Ontdek de 18 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Voel de Vesuvius. Zie het bordeel van Pompeii. Ontdek mummies en fresco's in Herculaneum en Stabiae. En het Archeologisch Museum in Napels.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.