Pompeii, Napels en Vesuvius - Mens versus vulkaan

Publiekstrekkers

De Tempel van Apollo en het Lupenare-bordeel in Pompeii. En de Tempel van Isis in Herculaneum. Als ook de diverse kastelen in Napels. Maar er is meer, veel meer.

1. Tempel van Apollo (Pompeii)

De Tempel van Apollo in Pompeii.
mookiefl

De Tempel van Apollo stamt uit de 2e eeuw v. Chr, al zijn delen uit de 5e eeuw v. Chr. gevonden. Deze tempel is bijzonder omdat het aantoont dat de Romeinen de Griekse Apollo-cultus hadden over genomen. Apollo was een van de belangrijkste Griekse goden. Deze zoon van Zeus en Leto was onder meer de god van de voorspellingen, de kunsten (met name de muziek) en het boogschieten. Hij behoorde tot de twaalf Olympische goden en verbleef samen met de oppergod Zeus op de berg Olympus. Zijn tempel is omgeven door 48 Ionische zuilen. Met daarvoor (replica's van) bronzen beelden van Apollo en Diana. Wetenschappers hebben ontdekt dat de Romeinen dit heiligdom na de aardbeving van 62 hebben gerestaureerd.

Deel

Meer over deze droomplek

Pompeii, Napels en Vesuvius - Mens versus vulkaan

Pompeii, Napels en Vesuvius - Mens versus vulkaan

Ontdek de 18 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Voel de Vesuvius. Zie het bordeel van Pompeii. Ontdek mummies en fresco's in Herculaneum en Stabiae. En het Archeologisch Museum in Napels.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.