Pompeii, Napels en Vesuvius - Mens versus vulkaan

Publiekstrekkers

De Tempel van Apollo en het Lupenare-bordeel in Pompeii. En de Tempel van Isis in Herculaneum. Als ook de diverse kastelen in Napels. Maar er is meer, veel meer.

20. Villa's van Stabiae (Stabiae)

Een fresco in villa San Marco in Stabiae bij Napels.
Mary Harrsch

Stabiae was een stadje aan de baai van Napels. Het lag op ongeveer 5 km. vanaf Pompeii, en is vooral beroemd vanwege de luxe villa's die hier gevonden zijn. Ook Stabiae werd bij de uitbarsting van de Vesuvius in 79 n. Chr. onder een laag as van ongeveer twee meter dik. Onderzoek heeft aangetoond dat dit deel van Italië sinds de 8e eeuw v. Chr. werd bewoond, waarschijnlijk door de Etrusken.

Uit de verslagen van Plinius de Oudere blijkt dat de havenstad groeide, maar werd overvleugeld door Pompeii. Het werd veroverd (en voor een deel verwoest) door de Romeinse generaal Sulla op 30 april 89 v. Chr. Sindsdien werd het de plek talloze Romeinse villa's aangelegd. De Villa van Ariadne, het naastgelegen Tweede Complex en de Villa San Marco zijn voor een groot gerestaureerd. Ooit moet hier een lange rij villa's van hooggeplaatste Romeinen hebben gestaan. Ook zijn veel gevonden voorwerpen te zien in het Nationaal Archeologisch Museum in Napels.

Meer info:

Deel

Meer over deze droomplek

Pompeii, Napels en Vesuvius - Mens versus vulkaan

Pompeii, Napels en Vesuvius - Mens versus vulkaan

Ontdek de 18 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Voel de Vesuvius. Zie het bordeel van Pompeii. Ontdek mummies en fresco's in Herculaneum en Stabiae. En het Archeologisch Museum in Napels.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.