Rome - De eerste echte wereldstad

Gaan!

Beste tijd:
Rome kan het gehele jaar worden bezocht. In de zomermaanden (juli tot en met half september) is het topdrukte, waardoor bij de diverse attracties lange wachtrijen kunnen staan. Ook in het voorjaar kan dit al gebeuren, zeker in de weekenden.

Wie veel wil zien en bezoeken, kan het beste in oktober of maart/april gaan. En ga vroeg in de ochtend naar de meest populaire attracties en doe de 'minder populaire' in de middag. Behalve bij de Vaticaanse musea, waar het in de middag rustiger is. Neem wel genoeg tijd om de vele kunst in de musea te bekijken.

Let op!
In de zomer kan de zon in Rome ongenadig branden.

 


Zeker als je bijvoorbeeld het Colosseum bezoekt en er een paar uur rond loopt. Doe een hoed op of smeer je goed in.

Rome is de afgelopen jaren berucht geworden om zijn criminaliteit. Met name Termini Station is een plek waar veel zakkenrollers maar ook tasjesdieven rond lopen. Wees erg alert en hou je spullen goed in de gaten.

Hoe kom ik er?
Rome heeft twee internationale luchthavens. Leonardo da Vinci Fiumicino is de grootste en ligt op zo'n 26 kilometer ten zuidwesten van het centrum van Rome. Een trein brengt je direct naar het grote treinstation Termini midden in de stad.

 


Het vliegveld Ciampino ligt ongeveer 15 kilometer ten zuidoosten van het centrum van de stad en heeft een goede busverbinding.

Vanuit Nederland gaan dagelijks diverse vluchten naar beide luchthavens. Waaronder ook diverse prijsvechters.

Eenmaal in Rome kun je bussen, metro, trams en de goede treinverbinding gebruiken om je te verplaatsen. Met name de metrolijnen zijn erg handig en liggen bij opvallend veel bezienswaardigheden.

 

Verder lezen:

Rome op de kaart

Meer over deze droomplek

Rome - De eerste echte wereldstad

Rome - De eerste echte wereldstad

Ontdek de 32 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Dwaal door de duistere catacomben. Beklim de Sint-Pieter voor een weergaloos uitzicht. Verrek je nek bij de Sixtijnse Kapel. Of rij op een Vespa langs filmlocaties.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.