Rome - De eerste echte wereldstad

Publiekstrekkers

Het Colosseum en de Sint-Pieter zijn wereldberoemd. Maar Rome heeft een overweldigend aantal historische gebouwen. En veel minder bekende.

14. Piazza del Popolo

lokaal: Piazza del Popolo
Het Piazza Del Poppolo in de namiddag.
Corno van den Berg

Dit plein is een bijzondere mix van verleden en heden. Het plein is tussen 1811 en 1822 ontworpen door de architect Giuseppe Valadier. Hij hanteerde een neoklassieke stijl die lijkt op het ontwerp van Gian Lorenzo Bernini voor het Sint Pietersplein in Vaticaanstad. In het midden van het plein staat de Egyptische obelisk van Ramses II. Deze is afkomstig van het Circus Maximus. Aan de zuidzijde van het plein staan twee vrijwel identieke kerken, de Santa Maria dei Miracoli en de Santa Maria di Montesanto. Ze worden gescheiden door de Via del Corso. Beroemd is de noordelijke stadspoort van de Aureliaanse Muur, de Porta del Popolo. De poort is gebouwd is 1561, mogelijk naar een ontwerp van Michelangelo. In het oostelijke deel liggen de Pinciotuinen en de Piazza Napoleone.

Deel

Meer over deze droomplek

Rome - De eerste echte wereldstad

Rome - De eerste echte wereldstad

Ontdek de 32 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Dwaal door de duistere catacomben. Beklim de Sint-Pieter voor een weergaloos uitzicht. Verrek je nek bij de Sixtijnse Kapel. Of rij op een Vespa langs filmlocaties.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.