Rome - De eerste echte wereldstad

Publiekstrekkers

Het Colosseum en de Sint-Pieter zijn wereldberoemd. Maar Rome heeft een overweldigend aantal historische gebouwen. En veel minder bekende.

30. Sint-Pietersbasiliek

lokaal: Basilica di San Pietro
De Sint Pieter in Vaticaanstad op een gewone dag.
Corno van den Berg

De Sint-Pietersbasiliek is een belangrijk bedevaartsoord voor rooms-katholieke gelovigen. Het is een heilige plek. Hier stond het Circus van Nero, waar ooit de Apostel (en eerste Paus) Petrus begraven zou zijn. In 324 werd hier de eerste basiliek gebouwd. Die vanwege de slechte constructie werd afgebroken, waarna tussen 1506 en 1626 de huidige basiliek verscheen. Het ontwerp is gebaseerd op het Griekse kruis. In de kerk liggen 148 pausen begraven, waaronder ook Paus Johannes Paulus II. Daarnaast zijn er diverse relieken van de Heilige Petrus te zien. Bijzonder is ook de Pietà, een beroemd beeldhouwwerk van Michelangelo (die toen 24 jaar was) dat rechts bij de ingang te zien is (achter glas).

Deel

Meer over deze droomplek

Rome - De eerste echte wereldstad

Rome - De eerste echte wereldstad

Ontdek de 32 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Dwaal door de duistere catacomben. Beklim de Sint-Pieter voor een weergaloos uitzicht. Verrek je nek bij de Sixtijnse Kapel. Of rij op een Vespa langs filmlocaties.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.