Rome - De eerste echte wereldstad

Publiekstrekkers

Het Colosseum en de Sint-Pieter zijn wereldberoemd. Maar Rome heeft een overweldigend aantal historische gebouwen. En veel minder bekende.

21. Spaanse Trappen

lokaal: Piazza di Spagna
De Spaanse Trappen in het laatste daglicht.
Carlos Mejía

De Spaanse Trappen is de volksnaam voor het Piazza di Spagna-plein. De trappen (en directe omgeving) vormen als het ware een brug tussen de geschiedenis van Rome. Paus Innocentius XIII gaf in 1723 de Italiaanse architect Francisco de Sanctis de opdracht een ontwerp te maken voor de trappen. Het lastige was dat de Fransen eerder een voorstel hadden gedaan, waarbij een standbeeld van de toen heersende Lodewijk XIV prominent aanwezig is. Wat de paus niet wilde. De mix van culturen zorgde ervoor dat de Spaanse Trappen tegenwoordig wordt gezien als één van de mooiste voorbeelden van de vroege Rococo. Waarbij Franse asymmetrisch schelpmotieven vermengd worden met Italiaanse barok. Onderaan de trappen staat de ietwat vreemde Fontein van de Lekkende Boot, oftewel Fontana della Barcaccia.

Deel

Meer over deze droomplek

Rome - De eerste echte wereldstad

Rome - De eerste echte wereldstad

Ontdek de 32 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Dwaal door de duistere catacomben. Beklim de Sint-Pieter voor een weergaloos uitzicht. Verrek je nek bij de Sixtijnse Kapel. Of rij op een Vespa langs filmlocaties.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.