Gozo - Stap in het verleden

Doen!

Op Gozo kun je eenvoudig op pad, maar ook met een gids. Hieronder een aantal tips. Waaronder populaire, maar ook minder bekende.

6. Onderga een Festa

Een van de vele Festa's op Gozo.
Darren Barefoot
Een Festa is eigenlijk een 'must' om mee te maken. Malta heeft 365 katholieke kerken, voor elke dag van het jaar één. En de aanhangers van een kerk houden elk jaar een Festa, een groots feest, dat meestal een week duurt. Deze grootse feesten komen uit de tijd van de ridders van de Orde van Malta. Destijds organiseerden ze dit soort feesten voor de vaak arme bevolking, zodat zij de ellende van alledag even konden vergeten. En deze traditie is door de eeuwen heen blijven bestaan. Tegenwoordig is het bonte mix van allerlei festiviteiten. Zo voegden de laatste heersers, de Engelsen, optredens van brassbands toe. Wat ook nu nog populair is. De festas is een soort erezaak geworden. Het is de bedoeling dat de het feest in je dorp beter en mooier is dan het feest in enig ander naburig dorp. In sommige plaatsen zijn meerdere kerken te vinden.

Deel

Meer over deze droomplek

Gozo - Stap in het verleden

Gozo - Stap in het verleden

Ontdek de 18 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Stap letterlijk terug in de tijd. Zie de opmerkelijke 'Azure Window' en 'Blue Hole'. Dwaal door de Middeleeuwse Citadel. Onderga een Festa.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.