Gozo - Stap in het verleden

Mijn hoogtepunten

De Tempels van Ggantija wordt zelden genoemd bij de 'grotere' bouwwerken ter wereld.

Alleen door deskundigen die de waarde van deze stapel stenen kunnen inschatten. De tempels behoort tot de oudste bouwwerken ter wereld. Veel is er niet van over, maar het feit dat het met zoveel mysteries is omhuld maakt het bijzonder. Ik sta in mijn eentje voor een van de ingangen en probeer me een voorstelling van het leven te maken, zo'n 5.000 jaar geleden. En waarom deze tempel is gebouwd.

De boer drinkt een glas olijfolie, puur. Het hoort bij de ecologische maaltijd. Hij wil demonstreren hoe goed de olijfolie van zijn landgoed is. Eerlijk is eerlijk, alles wat hij met liefde heeft geteeld is erg rijk van smaak. Alleen een glas olijfolie, nee dat hoeft niet.

De fossielen bij de beroemde natuurlijke boog zijn indrukwekkend. In de diverse lagen zie ik tientallen 'sanddollars', bij ons bekend als fossiele zee-egels. Daarnaast zijn er veel schelpensoorten en ook een enkele afdruk van een uitgestorven waterplant. En dat op een hoogte van meer dan tien meter boven de zeespiegel.

Een wandeling langs de verlaten kust is eigenlijk verplichte kost. Het past bij de rustgevende uitstraling van het eiland.

Een ritje met een paard en wagen klinkt oubollig, maar ik kom geen auto's of zo tegen. Dan pas geniet ik echt van het landschap en de paarden die er zin in hebben.

Deel

Partners van Droomplekken.nl

Wil jij na het lezen van alle tips graag op reis? Daarom werk ik nu op Droomplekken.nl samen met de beste reisorganisaties. Kijk maar.


Personal Touch Travel reisadviseurs
Neem contact op met één van ruim 100 ervaren reisadviseurs. Je hoeft alleen maar je postcode in te vullen. En zeg maar dat je via Droomplekken.nl komt...

postcode

 

Skyscanner
Vind je ideale en goedkope vliegticket voor je volgende reis. Eenvoudig, voordelig en snel.

Meer info over partners

Deel

Droomplekken nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met de gratis nieuwsbrief.

Meer over deze droomplek

Gozo - Stap in het verleden

Gozo - Stap in het verleden

Ontdek de 18 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Stap letterlijk terug in de tijd. Zie de opmerkelijke 'Azure Window' en 'Blue Hole'. Dwaal door de Middeleeuwse Citadel. Onderga een Festa.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.