Monte Carlo - Rijkdom van de mens ten top

Doen!

Natuurlijk moet je hier mensen kijken. Maar er is meer te doen in Monte Carlo, veel meer. Hieronder bekende, maar ook minder bekende tips voor een bezoek aan deze bijzondere stad.

12. Sta stil bij Grace Kelly

Het graf van Grace Kelly in de Kathedraal van Monaco.
Bev and Richard Martin

In de Kathedraal van Monaco liggen talloze vorsten van Monaco begraven. Maar ook filmster Grace Kelly, de vrouw van Prins Reinier III, die in 1956 met haar trouwde. Kelly overleed op 14 september 1982 in La Turbie. Volgens de artsen kreeg Prinses Gracia, zoals ze werd genoemd, een beroerte toen ze met haar Rover 3500 op een kronkelige weg reed. Ze verloor de macht over het stuur en overleed een dag later. Lange tijd zijn er geruchten geweest dat de destijds 17-jarige Prinses Stéphanie, die naast haar zat, had gereden. Zij liep bij dit ongeluk slechts lichte verwondingen op. Opmerkelijk genoeg was de weg waarop ze reden dezelfde als in de beroemde scène met Cary Grant uit de Hitchcock-film To Catch a Thief waarin Kelly de hoofdrol speelde. Het graf in de kathedraal is sober, maar stijlvol.Deel

Meer over deze droomplek

Monte Carlo - Rijkdom van de mens ten top

Monte Carlo - Rijkdom van de mens ten top

Ontdek de 15 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Vergaap je aan extreme auto's. Struin door de haven. Waag een gokje in het beroemde casino. En ontdek de Botanische Tuin.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.