Dovrefjell NP - Het rijk van de muskusos

Gaan!

Beste tijd:
Dovrefjell ligt vlakbij de poolcirkel en heeft daardoor een Arctisch klimaat. Dit houdt in dat het hier kan spoken. Denk aan: Lage nachttemperaturen, plotseling opstekende stormen en sneeuwbuien komen hier geregeld voor. Maar het kan in de zomer ook ruim 20 graden worden met een zonnetje.

Door de hoge ligging op de landkaart zijn de dagen in de winter erg kort. De beste maanden om hier rond te lopen zijn juni, juli, augustus en september.


Let op!
Door het wisselende weer moet je altijd voorbereid zijn op regen- of sneeuwbuien, maar ook dat je rechtsomkeert moet maken. Zorg dus dat je duidelijk een route voor ogen hebt en dus ook weet hoe je terug moet.

Muskusossen staan er niet om bekend om mensen aan te vallen, maar een charge komt weleens voor als mensen te dichtbij komen. Hou minimaal 100 meter afstand van deze opvallend snelle dieren.


Hoe kom ik er?
De autoweg E6 loopt dwars over het plateau in de Noorse provincie Oppland. Vanuit Oslo is het zo'n vijf uur rijden. Een bezoek is goed te combineren met het nabij gelegen Rondane Nationaal Park.

Dovrefjell NP op de kaart

Meer over deze droomplek

Dovrefjell NP - Het rijk van de muskusos

Dovrefjell NP - Het rijk van de muskusos

Ontdek de 8 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zie een muskusos van dichtbij in het wild. Wandel door de beroemde bergen van Zuid-Noorwegen. Zie ongekende architectuur in de wildernis.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.