Noordkaap - Einde van het Europese continent

Doen!

Natuurlijk moet je de Noordkaap zelf zien. Maar je kunt dat op verschillende manieren doen. Alsook enkele andere excursies die zee de moeite waard zijn. Kijk maar:

11. Vang een koningskrab

Een gevangen rode koningskrab.
De dieren zijn groot en, volgens velen, ook angstaanjagend. Je vangt de dieren niet zelf, dat is simpelweg te gevaarlijk voor vingers en handen, maar een ervaren duiker haalt de dieren van de bodem. En in de winter zelfs van onder het ijs. Daarna kan je goed bekijken en tot slot zelf bepalen of dit echt van 's werelds meest gewaardeerde delicatessen is.

Oorspronkelijk komen deze reuzen uit Alaska en Kamtsjatka (het uiterste puntje van Rusland). Maar ze werden in het nabije Rusland uitgezet om als voedsel te dienen. Ze eten eigenlijk alles: vissen, mosselen, kreeftachtigen, schelpdieren, maar ook aas en kuit. Daarnaast vermenigvuldigen ze zich makkelijk en vaak. De eerste krabben zijn al ten noorden van de Noordzee gezien. Het vlees van de dieren is een lekkernij, waardoor inmiddels massaal op het dier wordt gevist. Maar of hun opmars te stuiten is blijft de vraag.

Deel

Meer over deze droomplek

Noordkaap - Einde van het Europese continent

Noordkaap - Einde van het Europese continent

Ontdek de 14 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Sta op de beroemde rots. Zie de middernachtzon. Ontmoet de Sami met hun rendieren en wandel naar het échte uiterste puntje van Europa.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.