Noordkaap - Einde van het Europese continent

Doen!

Natuurlijk moet je de Noordkaap zelf zien. Maar je kunt dat op verschillende manieren doen. Alsook enkele andere excursies die zee de moeite waard zijn. Kijk maar:

7. Verleg je grenzen in het ijshotel

In het ijshotel kun je overnachten met ijspinguïns.
Corno van den Berg
Het is echt wat anders, slapen in het meest noordelijk gelegen ijshotel ter wereld. Inclusief een kerkje, een bar en talloze ijssculpturen. Lokale bewoners hakken jaarlijks grote blokken ijs uit een bevroren meer in de buurt. Dit levert het beste doorzichtige ijs voor de sculpturen op. Jaarlijks wisselt het regionale thema. Zoals bijvoorbeeld het dierenleven of de cultuur van de Sami. Sfeervolle lampen geven het hotel toch nog een warm gevoel.

Ook al vriest het buiten 30 graden, in het hotel is het gemiddeld tussen de -3 en -8 graden. Naast het hotel ligt een houten gebouw met een comfortabele (en warme) eetkamer, sauna, toilet, douche en leeskamer. Gasten krijgen een speciale slaapzak (en kussen) en wordt geadviseerd met minimaal een kledinglaag (en muts) te slapen. Het bed is een matras op het ijs met daaroverheen rendiervellen. Ook kan je er trouwen. Veel toeristen bezoeken het hotel, maar vinden het slapen net iets te veel van het goede..

Meer info:

Deel

Meer over deze droomplek

Noordkaap - Einde van het Europese continent

Noordkaap - Einde van het Europese continent

Ontdek de 14 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Sta op de beroemde rots. Zie de middernachtzon. Ontmoet de Sami met hun rendieren en wandel naar het échte uiterste puntje van Europa.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.