Noordkaap - Einde van het Europese continent

Gaan!

Beste tijd:
De beste maanden voor de winter zijn februari, maart en april. Er ligt dan nog genoeg sneeuw voor de talloze excursies. Van 21 november tot 21 januari is hier de zon helemaal niet te zien.

Voor de zomer zijn juni en juli het best. Dan gaat de zon niet onder en laten talloze bloemen zich zien. Ook is dan de temperatuur het hoogst. Maar het is dan ook het drukst.

Let op!
De wegen zijn in de winter lastig te berijden en vaak bedekt met ijs en sneeuw.


Gestrooid wordt er niet.

Wel zijn de wegen 'geruwd', waardoor de banden meer grip hebben. En de speciale winterbanden helpen ook, maar het blijft opletten in de vele bochten. Zeker bij wind waardoor losliggende sneeuw horizontaal voorbij stuift.

Overigens rijden de Noren zelf opvallend makkelijk, en hard, over de bevroren wegen.

Hoe kom ik er?
De afstand tussen Utrecht en de Noordkaap is zo'n 3.150 kilometer. Deze route gaat via Stockholm en de oostelijke kant van Zweden.


Dit is niet de meest populaire route, deze loopt via de Noorse kust en is al snel zo'n 3.400 kilometer, enkele reis.

Let wel, voor de 6,7 kilometer lange tunnel onder de Barentszzee naar het eiland waar de Noordkaap op ligt moet tol worden betaald. Zowel heen als terug.

Vanuit Nederland zijn (via Oslo) vluchten naar onder andere Alta en Lakselv te boeken. Vandaar gaan elke dag lange afstandbussen naar de diverse andere dorpen en steden.

Noordkaap op de kaart

Meer over deze droomplek

Noordkaap - Einde van het Europese continent

Noordkaap - Einde van het Europese continent

Ontdek de 14 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Sta op de beroemde rots. Zie de middernachtzon. Ontmoet de Sami met hun rendieren en wandel naar het échte uiterste puntje van Europa.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.