Noordkaap - Einde van het Europese continent

Mijn hoogtepunten

Bij aankomst op de Noordkaap verdringen wolken en zon elkaar voortdurend.

Ik maak een tweedaagse tocht met husky's over de vlaktes van de Noordkaap. Waarbij ik eigenlijk alleen maar hoeft te remmen, zo graag gaan ze op pad. Eindeloze vlaktes suizen voorbij. Dit is erg bijzonder. Als dank voor hun gedane werk mag ik ze verzorgen, door ze eten te geven en aan te lijnen voor de nacht. Maar het mooiste is de voglende dag: ze herkennen me en begroeten mij in plaats van hun baas.


De Sami heb ik mijn hele leven al willen ontmoeten. Een volk dat ik ken van de televisie. Ik ga een dag op stap met ze, en zie hoe het moderne leven en traditionele rendierfarming samen komen. Rendierbiefstuk roosteren boven het vuur en verhalen over hongerige beren maken het compleet.

Bij aankomst op de Noordkaap verdringen wolken en zon elkaar voortdurend. De wind waait hard over de rotsen. zo hoort het, dit is dé manier om het noordelijkste puntje van het Europese continent te ervaren.

Op een ochtend is het -34 graden. Mijn handen geven de strijd op als ik probeer een foto te maken. De batterijen van de camera ook trouwens.

Een nacht slapen in het meest noordelijke ijshotel ter wereld. Een ervaring waarbij angst voor de kou in het begin wat overheerst, maar de slaapzak (en muts) uitkomst biedt.

Het is winter. De Hurtigruten vaart door de fjorden. En tot vlakbij de Noordkaap. Het uitzicht van sneeuwbedekte heuvels is om stil van te worden.

Deel

Partners van Droomplekken.nl

Wil jij na het lezen van alle tips graag op reis? Daarom werk ik nu op Droomplekken.nl samen met de beste reisorganisaties. Kijk maar.


Personal Touch Travel reisadviseurs
Neem contact op met één van ruim 100 ervaren reisadviseurs. Je hoeft alleen maar je postcode in te vullen. En zeg maar dat je via Droomplekken.nl komt...

postcode

 

Skyscanner
Vind je ideale en goedkope vliegticket voor je volgende reis. Eenvoudig, voordelig en snel.

Meer info over partners

Deel

Noordkaap: een Droomplek.

Veel reizigers hebben de beroemde Noordkaap als einddoel.  Een bezoek aan de Noordkaap is goed te combineren met een rondreis langs de wereldberoemde Noorse fjorden en de Lofoten. Waarbij wandelen en de indrukwekkende natuur centraal staan.

Top Drie Bezienswaardigheden:

  1. De Noordkaap, daar moet je ooit in je leven hebben gestaan.
  2. Wandel naar Knivskjelodden, officieel het uiterste puntje van het Europese vasteland.
  3. Maak kennis met de Sami, de oorspronkelijke bewoners.

Droomplekken nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met de gratis nieuwsbrief.

Meer over deze droomplek

Noordkaap - Einde van het Europese continent

Noordkaap - Einde van het Europese continent

Ontdek de 14 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Sta op de beroemde rots. Zie de middernachtzon. Ontmoet de Sami met hun rendieren en wandel naar het échte uiterste puntje van Europa.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.