Noordkaap - Einde van het Europese continent

Publiekstrekkers

De Noordkaap is niet alleen bij toeristen populair. Je kunt hier ook dieren vinden als de papegaaiduiker, kariboe, koningskrab en eland.

3. Papegaaiduiker

engels: Atlantic puffin latijn: fratercula arctica
Een papegaaiduiker in het noordelijke puntje van Noorwegen.
Andreas Åkre Solberg

Met zijn kleurrijke, zelfs ietwat clowneske kop is de papegaaiduiker een aparte verschijning op de kliffen van de Noordkaap. Deze vogel is eenvoudig te herkennen aan zijn kleurige snavel. Het duurt zo'n 4 tot 5 jaar voordat de snavel volledig is ontwikkeld. Opmerkelijk is dat in het voorjaar zich op de snavel felgekleurde, hoornachtige lamellen groeien. De snavel speelt een belangrijke sociale rol: soortgenoten zien eraan dat de vogel geslachtsrijp is en bijvoorbeeld ook dat hij zich agressief zou kunnen gedragen. De papegaaiduiker voedt zich met diverse soorten vis. Deze dieren leven zeven maanden per jaar op de golven van de zee. En komen alleen aan land om te broeden, onder meer op de rotsen van Gjesværstappan Nature Reserve.

  • 25%
  • 50%
  • 75%
  • 100%

Kans om dit te zien: 75-100%

Meer info:

Deel

Meer over deze droomplek

Noordkaap - Einde van het Europese continent

Noordkaap - Einde van het Europese continent

Ontdek de 14 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Sta op de beroemde rots. Zie de middernachtzon. Ontmoet de Sami met hun rendieren en wandel naar het échte uiterste puntje van Europa.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.