Noorse Fjorden - Wildernis waar de mens te gast is

Gaan!

Beste tijd:
De fjorden kunnen het gehele jaar door worden bezocht. Het hangt sterk af van hetgeen je wilt doen.

Winter
In de winter is het landschap vaak nog woester met kans op sneeuw, met talloze skimogelijkheden. Maar je hebt ook kans op bewolking en regen. Het is wel relatief rustig met toeristen. En je ziet dit ruige gebied op zijn ruigst.

Voorjaar
In het voorjaar kun je zien hoe de bloemen bloeien, wat de fjorden een extra dimensie geeft. Ook zijn de meeste watervallen nog op volle sterkte.


Zomer
Omdat je in de zomer op de gletsjers kunt skiën en bovenop een gletsjer kunt staan is dit seizoen verreweg het populairst.

Najaar
Dit seizoen is relatief rustig, terwijl het weer vaak nog wel in orde is. Al kan het ook meerdere dagen regenen.

Let op!
Het klimaat is berucht in de fjorden. En het weer kan zomaar omslaan, wat zeker bij wandelingen in de bergen verraderlijk kan zijn. Wees dus goed voorbereid.

In de zomer kunnen sommige fjorden (vooral de meest beroemde) bijna overlopen -of overvaren- worden. Ga dus vroeg op pad.


Hoe kom ik er?
Door de omvang van het gebied kun je op diverse manieren afreizen. Oslo is een goed vertrekpunt voor het Oslofjord, maar de meeste toeristen willen vooral naar het westen. Vanuit Oslo zijn er directe vliegverbindingen naar onder meer Bergen en Stavanger. Van daaruit is het eenvoudig een auto te huren en naar de fjorden te rijden. Ook gaan er talloze bussen.

Natuurlijk is het ook mogelijk met de boot naar Noorwegen te varen. Vanuit Duitsland en Denemarken zijn er diverse afvaarten.

Noorse Fjorden op de kaart

Meer over deze droomplek

Noorse Fjorden - Wildernis waar de mens te gast is

Noorse Fjorden - Wildernis waar de mens te gast is

Ontdek de 19 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Cruise door de vele fjorden op een oude veerboot. Beklim de Prekestolen. Zie de capriolen van BASEjumpers.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.