Spitsbergen - ijsberen in een Nederlands verleden

Gaan!

Beste tijd:
De eilandengroep is zowel in de winter als in de zomer te bezoeken. Maar de winter is heftig en vaak koud. Met temperaturen die overdag niet boven de nul graden uit komen. Van november tot eind januari is het hier 24 uur per dag donker.

In de zomer is de temperatuur overdag zo'n 0° tot 5°, maar als de zon schijnt kan het zeer aangenaam zijn. In juni en juli gaat de zon niet onder en heb je dus de meeste tijd om activiteiten te onder nemen. Al zul je eens moeten slapen.


Let op!
In de zomer ontdooit de permafrost dagelijks, waardoor de bodem erg drassig wordt. Vergeet dus je laarzen niet, ook al omdat je soms door een beekje moet waden bij wandelingen.

Wees altijd voorbereid op een kentering in het weer. Een storm of regen (of zelfs sneeuwbui) kan hier letterlijk uit de lucht komen vallen.


Ga nooit zonder gids (of wapen) op pad. IJsberen kunnen hier overal rond lopen en ze zijn niet bang voor mensen.

Hoe kom ik er?
Vanuit Oslo is het mogelijk naar Longyearbyen te vliegen (met mogelijk een stop in Tromso in het noorden van Noorwegen). Scandinavian Airlines biedt veel vluchten per week aan.

Verder lezen:

Spitsbergen op de kaart

Meer over deze droomplek

Spitsbergen - ijsberen in een Nederlands verleden

Spitsbergen - ijsberen in een Nederlands verleden

Ontdek de 21 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Sta oog in oog met ijsberen en walrussen. Vaar met een expeditieschip tussen de ijsschotsen. Verwonder je om het Noorderlicht.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.