Spitsbergen - ijsberen in een Nederlands verleden

Publiekstrekkers

Wie naar Spitsbergen reist, komt voor de ruige natuur en haar bewoners. En om die natuur actief te beleven.

2. Walrus

engels: walrus latijn: odobenus rosmarus
Als je voorzichtig tijgerd, kan je walrussen van dichtbij bekijken op Spitsbergen.
Kieke van Maarschalkerwaart

Verreweg de meest opvallende robbensoort die hier leeft. De indrukwekkende slagtanden komen zowel bij het mannetje als het vrouwtje voor, als zijn ze bij het mannetje langer (tot één meter). Walrussen kunnen wel 3,50 meter lang worden en 2.000 kilo zwaar. Ze eten voornamelijk schelpdieren, zoals mosselen en kokkels. Maar ook andere kleine dieren als kreeften en slakken. Ze gebruiken daarvoor hun uiterst gevoelige snorharen. Ze worden meestal in groepen gezien. Jarenlang zijn ze fors bejaagd, met name vanwege het ivoor van de tanden. Nadat de jacht verboden werd hebben veel populaties zich opvallend genoeg niet meer hersteld. Spitsbergen kent nog een grote populatie.

  • 25%
  • 50%
  • 75%
  • 100%

Kans om dit te zien: 50-75%

Meer info:

Deel

Meer over deze droomplek

Spitsbergen - ijsberen in een Nederlands verleden

Spitsbergen - ijsberen in een Nederlands verleden

Ontdek de 21 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Sta oog in oog met ijsberen en walrussen. Vaar met een expeditieschip tussen de ijsschotsen. Verwonder je om het Noorderlicht.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.