Hohe Tauern NP - Grossglockner en Krimml-watervallen

Doen!

Wandelen, fietsen, klimmen, dieren spotten. Het kan allemaal in Hohe Tauern. Meer er zijn meer excursies die je kunt maken:

14. Wandel van alm naar alm

De Innerkeesalm in Hohe Tauern.
NPV Salzburg
Je vraagt je misschien af: Wat is een alm? Een 'alm' is een bergweide. Of eigenlijk een relatief vlakke plek in de bergen waar koeien hun eten kunnen vinden. Hohe Tauern is meer dan steile rotspieken en gletsjers. Sterker nog, het gebied is bekend vanwege zijn vele almen.

Waar het opvallend goed wandelen is. Je kunt vrij eenvoudig van bergweide naar bergweide lopen, tussen de koeien door met een fraai decor om je heen. En een verse lunch pakken in een van de vele Almhutten. Het gebied van Salzburgerland heeft de bekendste almen, maar de mogelijkheden zijn extreem groot hier. Wie naar een lokaal toeristenbureau gaat krijgt vele excursies voorgeschoteld. Overigens wordt er elk jaar een Alm des Jahres gekozen, waar allerlei festiviteiten aan worden gekoppeld.

Deel

Meer over deze droomplek

Hohe Tauern NP - Grossglockner en Krimml-watervallen

Hohe Tauern NP - Grossglockner en Krimml-watervallen

Ontdek de 30 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Hohe Tauern is het grootste beschermde natuurgebied in de Alpen. Ideaal om te wandelen, fietsen tussen bergen, gletsjers en meren.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.