Hohe Tauern NP - Grossglockner en Krimml-watervallen

Gaan!

Beste tijd:

Dit zijn de Alpen, dus in de winter is reizen hier een uitdaging. En dan zijn talloze attracties niet bereikbaar, waaronder de Grossglockner High Alpine Road. Maar in het voorjaar kun je hier goed reizen en nog volop sneeuw tegen komen.

Het past allemaal bij dit extreme gebied in het hart van Europa. maar zelfs in juli kun je nog in de sneeuw lopen, ook buiten de gletsjers. In juni, juli en augustus zijn er veel bloemen te vinden in het gebied, wat opvallend veel dieren aantrekt.


Let op!

De beroemde attracties van Hohe Tauern zijn erg populair, zeker in het weekend en in het hoogseizoen. File rijden op de Grossglockner Hochalpenstrasse komt voor, net als lange rijen bij de Krimml-watervallen. Wat toch jammer is, zeker als je het met een beetje plannen kunt voorkomen.

Het weer is hier heel divers. Het kan hier boven de dertig graden worden, maar ook twintig graden onder nul. Zelfs in het voorjaar. Ga dus altijd goed voorbereid op pad als je gaat wandelen.


Hoe kom ik er?

Hohe Tauern is met de auto eenvoudig te bereiken, de afstand vanaf Utrecht naar Zell am See is 960 kilometer. Het is zo'n 9 uur rijden via Köln, Frankfurt en München.

Je kunt ook naar München, Salzburg of Innsbrück vliegen en vandaar naar Hohe Tauern reizen met een huurauto. Een goed alternatief is de trein, er is een snelle verbinding naar bijvoorbeeld Zell am See.

Hohe Tauern NP op de kaart

Meer over deze droomplek

Hohe Tauern NP - Grossglockner en Krimml-watervallen

Hohe Tauern NP - Grossglockner en Krimml-watervallen

Ontdek de 30 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Hohe Tauern is het grootste beschermde natuurgebied in de Alpen. Ideaal om te wandelen, fietsen tussen bergen, gletsjers en meren.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.