Hohe Tauern NP - Grossglockner en Krimml-watervallen

Mijn hoogtepunten

Een steenarend komt overvliegen.

Hij landt wat onhandig op een grote dennenboom. Het is duidelijk een jong dier, dat dit jaar is geboren. En op een verkenningsvlucht is, dit is zijn nieuwe leefwereld. Wat zal hij schrikken van zijn immense koninkrijk. Ik kijk stilletjes toe hoe hij met enkele ferme vleugelslagen weer het luchtruim verkiest.

Ik wandel in de ochtend langs de Krimml-watervallen. Zoveel water, zoveel kracht in een gebied dat je toch al heel klein doet voelen. Gelukkig ben ik de vele toeristen voor, want het kan hier erg druk worden. De zon geeft zowaar de beroemde rij regenbogen in de mist waar veel mensen voor komen.

De beklimming via de Obersulzbachgletsjer naar de Kürsingerhütte is een uitdaging. De 'klettersteig' op het laatste stuk is voor een bergbeklimmerbeginner als ik niet eenvoudig, maar wel zeer uitdagend. Zeker met dit weer. Ik begin met regen, sta bij de gletsjer in de motsneeuw en zie iets later de zon door breken en een blauwe lucht verschijnen. Vier seizoenen in een dag, dat is typisch Hohe Tauern merkt de gids op.

Het bezoekerscentrum in Mittersil is bijzonder. Geheel naar het Amerikaanse model in de nationale parken daar kun je hier op ontdekkingstocht. En ik zie in 3D hoe alles hier is ontstaan.

Het Schrödersee is bizar. Bij dit periodiek meer weet je nooit of er water in staat of niet. Zeker is dat het water van het meer verdwijnt tussen een rij rotsen, in het niets. De wandeling vanuit het dorpje Hüttschlag duurt twee uur (enkele reis) en is een heerlijk.

Deel

Partners van Droomplekken.nl

Wil jij na het lezen van alle tips graag op reis? Daarom werk ik nu op Droomplekken.nl samen met de beste reisorganisaties. Kijk maar.


Personal Touch Travel reisadviseurs
Neem contact op met één van ruim 100 ervaren reisadviseurs. Je hoeft alleen maar je postcode in te vullen. En zeg maar dat je via Droomplekken.nl komt...

postcode

 

Skyscanner
Vind je ideale en goedkope vliegticket voor je volgende reis. Eenvoudig, voordelig en snel.

Meer info over partners

Deel

Hohe Tauern NP: een Droomplek.

Wandelen in Hohe Tauern Nationaal Park.  Het is een ideale plek voor liefhebbers van bergen, gletsjers en andere natuurfenomenen.  Met onder meer de Krimml-watervallen: één van de hoogste van Europa. Het is een populaire actieve bestemming voor Nederlanders op vakantie in Oostenrijk.

Top Drie Bezienswaardigheden:

  1. Gletsjers, watervallen en bergmeren in het grootste beschermde gebied in de Alpen.
  2. Dieren als steenbok, alpenmarmot en gems.
  3. De Grossglockner, gelegen aan één van Europa's mooiste wegen.

Droomplekken nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met de gratis nieuwsbrief.

Meer over deze droomplek

Hohe Tauern NP - Grossglockner en Krimml-watervallen

Hohe Tauern NP - Grossglockner en Krimml-watervallen

Ontdek de 30 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Hohe Tauern is het grootste beschermde natuurgebied in de Alpen. Ideaal om te wandelen, fietsen tussen bergen, gletsjers en meren.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.