Salzburg - Barok juweel aan rand van de Alpen

Doen!

In Salzburg en omgeving kun je talloze excursies maken. Hierbij enkele tips:

11. Ontdek de ijsgrotten van Eisriesenwelt bij Salzburg

De beroemde ijsgrotten van Eisriesenwelt.
eisriesenwelt.at
Eisriesenwelt in het hart van Oostenrijk is een must als je in de buurt bent. Het is de grootste ijsgrot ter wereld. Eenmaal binnen zul je je verbazen over de zuilen, torens en wallen uit ijs. En stel je voor, de grot in het Tennengebergte is maar liefst 42 kilometer lang. Bij aankomst vind je op 1.641 meter een reusachtige opening in de berg.

Bijzonderheden zijn onder meer het 'Posselthal', een smalle passage, de 'Sturmsee' en de 'Alexander-von-Mörk-Dom', de grootste hal tijdens de rondleiding. Let bij het 'IJspaleis' op het opvallend gladde ijs op de bodem. Ook uniek is de 100 meter lange in ijs geslagen tunnel.

Eisriesenwelt ligt 40 kilometer ten zuiden van Salzburg bij het dorp Werfen. Overigens is toegang alleen mogelijk in combinatie met een begeleide rondleiding die ongeveer 1 uur en 15 minuten duurt. Vergeet je zaklamp en warme kleding niet. de beste tijd om te gaan is het voorjaar, dan dragen de rotswanden een glinsterende vacht van kristallen.

Deel

Meer over deze droomplek

Salzburg - Barok juweel aan rand van de Alpen

Salzburg - Barok juweel aan rand van de Alpen

Ontdek de 16 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Ontdek de barokke architectuur. Zie waar Mozart werd geboren en zijn eerste muziekstukken schreef. En ontdek Schloss Hellbrunn.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.