Salzburg - Barok juweel aan rand van de Alpen

Mijn hoogtepunten

Ik zoek in Salzburg naar overblijfselen van Mozart.

Ik drink koffie in zijn favoriete café, zie zijn ouderlijk huis en de universiteit. En stel me voor hoe hij hier moet hebben geleefd. Zijn leven was niet eenvoudig. En toch wist hij zijn genialiteit te ontplooien.

Ik sluit de dag af met een Mozart-concert. Wisselend hoor ik Mozarts' muziek door leden van de universiteit en eet ik een gerecht uit de tijd van Mozart. Smaak en klank gaan goed samen, zo blijkt.

Je ontkomt hier niet aan de zoetigheden. Ik proef Mozartkugel (een Mozartbonbon) van chocolade en marsepein. Natuurlijk bij de bedenker: Fürst in Salzburg. Later zet ik mijn tanden nog in Sachtertorte (chocoaldetaart) en Salzburgse Nockerl (eiergebak met suiker). Ik plof bijna.

Hellbrunn in het voorjaar is een plaatje. Een kleurenpalet dat wordt gedomineerd door talloze bloemen, in een decor van fonteinen en strak geknipte coniferen. Hier kom ik tot rust. In de schaduw, want de zon is ongenadig.

De Salzburger Zoo ligt naast Schloss Hellbrunn. En laat allerlei dieren van over de gehele wereld zien, maar ook die in Oostenrijk leven (of ooit leefden zoals bruine beren). Een leuk uitje tussendoor.

Tegen het vallen van de avond neem ik de kabelbaan naar Hohensalzburg. En dwaal door de straatjes en kijk uit over de stad en de omgeving. Terwijl de zon langzaam onder gaat. Mijn foto's laten maar half zien hoe mooi het is.

Deel

Partners van Droomplekken.nl

Wil jij na het lezen van alle tips graag op reis? Daarom werk ik nu op Droomplekken.nl samen met de beste reisorganisaties. Kijk maar.


Personal Touch Travel reisadviseurs
Neem contact op met één van ruim 100 ervaren reisadviseurs. Je hoeft alleen maar je postcode in te vullen. En zeg maar dat je via Droomplekken.nl komt...

postcode

 

Skyscanner
Vind je ideale en goedkope vliegticket voor je volgende reis. Eenvoudig, voordelig en snel.

Meer info over partners

Deel

Salzburg: een Droomplek.

Een stedentrip naar Salzburg is ideaal om te shoppen, de barokke architectuur te ontdekken of om Mozart te leren kennen. En het is ideaal als start voor een rondreis door Oostenrijk. En is goed te combineren met Wenen en Hohe Tauern NP.

Top Drie Bezienswaardigheden:

  1. De oude stad, met veel kerken, torens en een vesting
  2. Schloss Hellbrun, de buitenspeelplaats van aartsbisschoppen
  3. Het leven van Mozart, die hier werd geboren

Droomplekken nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met de gratis nieuwsbrief.

Meer over deze droomplek

Salzburg - Barok juweel aan rand van de Alpen

Salzburg - Barok juweel aan rand van de Alpen

Ontdek de 16 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Ontdek de barokke architectuur. Zie waar Mozart werd geboren en zijn eerste muziekstukken schreef. En ontdek Schloss Hellbrunn.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.