Algarve - Meer dan zon, zee en strand

Achtergronden

De stranden van de Algarve winnen geregeld prijzen. Met felgekleurde rotsen en talloze inhammen die je beschutten tegen de elementen. Een een opvallend rijke natuur.

De Algarve is de meest zuidelijke streek van Portugal. Een typische strandbestemming volgens velen. Met beroemde rotsen als decor. Inhammen die je beschutten tegen de elementen. Met eindeloze goudgele stranden, helder, warm water en veel zon. Niet voor niets worden deze stranden geregeld tot de mooiste van Europa gekozen. Maar er is meer.

Het is bijvoorbeeld ook een goede plek om te voet te verkennen, op een fiets, op een boot of op een andere manier actief te zijn. Om de opmerkelijke natuur te ontdekken, of de rijke cultuur van de mensen te ontdekken die hier al lang voor de toeristen leefden.

Niet voor niets worden deze stranden geregeld tot de mooiste van Europa gekozen.

Waar vissers ook nu nog in harmonie met de ruige kust en de zee leven. En landbouwers de heuvels bewerken voor talloze verse groenten. En waar grillige kurkeiken kurken leveren. Die veel van onze flessen wijn sieren. Al is het oogsten van kurk een uitstervend beroep. Net als dat van landbouwer. Waardoor de natuur weer langzaam de overhand krijgt. Waar zowel dieren en planten als de toeristen van profiteren.

Vroeger was de Algarve een provincie van Portugal, maar het behoort nu tot het district Faro. Wat ook de hoofdstad is. En Faro is voor de meeste toeristen de kennismaking met deze streek. Een streek wat feitelijk kampt met een verkeerd imago. Veel mensen denken bij de Algarve aan rijen hotels en appartementen, of zelfs megacomplexen, volle stranden en overlast van veel te veel Duitsers, Engelsen en Nederlanders.

Een zonsondergang bij de beroemde rotsen van de Algarve.
Corno van den Berg
Eerlijk is eerlijk, ook dat is de Algarve. Bij Albufeira, Portimao en Lagos is het landschap bijna geheel ten prooi is gevallen aan het massatoerisme. Wat vooral in het hoogseizoen tot gekte en chaos leidt.

Wie deze streek mijdt of in de andere seizoenen gaat heeft hier geen last van. Sterker nog, je kunt hier uren wandelen zonder iemand tegen te komen. De Algarve kent diverse natuurgebieden, waar mens en natuur samen leven.

Wat niet iedereen weet, is dat het landschap van Algarve zeer gevarieerd is. De kust ten westen van Faro heeft talloze indrukwekkende rotsformaties met kleine strandjes. Ook liggen ten oosten van Faro diverse ondiepe lagunes en kilometerslange zandige stranden. Die langzaam overgaan in de beroemde steile rotsen.

Het achterland is opvallend heuvelachtig. En het is nog relatief onaangetast door het toerisme. Opvallend is wel dat een deel bestaat uit (naald)bossen die door bosbranden in het recente verleden zijn verwoest. En de vele geplante eucalyptusbomen zorgen ervoor dat het Mediterrane gevoel is verdwenen. Gelukkig is dat op talloze andere plekken nog wel te vinden. In overdaad.

Deel

Partners van Droomplekken.nl

Wil jij na het lezen van alle tips graag op reis? Daarom werk ik nu op Droomplekken.nl samen met de beste reisorganisaties. Kijk maar.


Personal Touch Travel reisadviseurs
Neem contact op met één van ruim 100 ervaren reisadviseurs. Je hoeft alleen maar je postcode in te vullen. En zeg maar dat je via Droomplekken.nl komt...

postcode

 

Skyscanner
Vind je ideale en goedkope vliegticket voor je volgende reis. Eenvoudig, voordelig en snel.

Meer info over partners

Deel

Algarve: een Droomplek.

De Algarve in Portugal is overbekend vanwege de zon, zee en strand. De beroemde gele en rode kliffen worden vaak de mooiste kusten van Europa genoemd. Waar je eenvoudig de drukte kunt ontvluchten. En uren kunt wandelen, fietsen of simpelweg van de ruige natuur kunt genieten. Met bijna het gehele jaar mooi weer en lekker eten.

Top Drie Bezienswaardigheden:

  1. De vele ruige rotsen in rode en gele kleuren.
  2. De gele stranden en kraakhelder water.
  3. Het onbekende en rustige achterland.

Droomplekken nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met de gratis nieuwsbrief.

Meer over deze droomplek

Algarve - Meer dan zon, zee en strand

Algarve - Meer dan zon, zee en strand

Ontdek de 25 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Wandel langs de kleurrijke rotsen. Proef verse vis. Ontdek de bossen in het achterland. Ga surfen of spot dolfijnen.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.