Lissabon - Portugal's parel aan de Taag

Doen!

In Lissabon zijn talloze excursies te maken. Hier enkele tips met bekende, maar ook minder bekende dingen die je hier kunt doen.

11. Ontdek werelderfgoed Sintra

Het Palacio da Pena in Sintra.
Szeke
Het dorpje Sintra ligt op slechts 30 kilometer ten westen van Lissabon. Het ligt idyllisch in het Sintra-gebergte bij het Sintra-Cascais Natural Park. De grootste bezienswaardigheden zijn: Quinta da Regaleira is indrukwekkend, zeker ook de bijbehorende tuinen. Het beroemde Pena Paleis (Palácio da Pena) dat uit de 19e eeuw stamt.

Alsook het Castelo dos Mouros (Moors kasteel uit de 8e of 9e eeuw en in de 19e eeuw is gereconstrueerd). Ook het zomerpaleis van de koningen, het Palácio Nacional de Sintra (uit de 15e/16e eeuw) midden in het dorpje. Een bezoek is goed te combineren met een stop in Sintra-Cascais Natural Park en de kust natuurlijk. Hou er rekening mee dat Sintra UNESCO-werelderfgoed is en (mede daarom) erg populair is bij dagjesmensen. Ga dus niet in het weekend en probeer hier voeg op de dag aan te komen. Het is mogelijk met de trein vanuit Lissabon te reizen.

Deel

Meer over deze droomplek

Lissabon - Portugal's parel aan de Taag

Lissabon - Portugal's parel aan de Taag

Ontdek de 18 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Luister naar Fado, neem de beroemde Tram 28, verken het Hiëremonietenklooster en zie het graf van Vasco da Gama.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.