Sint Petersburg - Tsarenstad met westers tintje

Doen!

Natuurlijk moet je de beroemde musea af. Zij hebben vaak speciale programma's die de moeite waard zijn. En een ander licht op hun collectie bieden. Daarnaast biedt Sint Petersburg nog veel meer leuke uitstapjes.

2. Zoek het Nederlands verleden

Delft´s Blauw in het Peterhof.
Jens Jeppe

Overblijfselen van de band tussen Nederland en Peter de Grote zijn hier nog steeds te zien. De Hollandse kerk aan de Nevski Prospekt is het beste bewijs. In het Peterhof zijn tientallen Delfts Blauwe tegels te zien. Terwijl de grachten in de stad wel heel erg op Amsterdam lijken. De Nederlander Harmen van Bol'es was een van Peter de Grote's favoriete bouwmeesters.

Hij bouwde talloze ornamenten voor de paleizen, kerken en andere gebouwen. Zoals de fonteinen in het Peterhof. Maar ook voor de Admiraliteit uit 1723. Deze oude scheepswerf is tegenwoordig de School voor de Scheepsbouwkunde. Van Bol'es ontwierp de windwijzer op de opvallende, spitse toren van het gebouw. De vergulde windwijzer heeft de vorm van een schip.Deel

Meer over deze droomplek

Sint Petersburg - Tsarenstad met westers tintje

Sint Petersburg - Tsarenstad met westers tintje

Ontdek de 16 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Verdrink in kunst in de Hermitage. Ontdek het Vodka-museum. Zoek het Nederlands verleden. En winkel op de Nevski Prospect.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.