Sint Petersburg - Tsarenstad met westers tintje

Publiekstrekkers

De Hermitage, de Opstandingskerk, de Izaäkkathedraal en het Peterhof Paleis. Maar ook de Hollandse Kerk en het Vodkamuseum. En veel meer.

1. Hermitage (Winterpaleis)

De indrukwekkende ingang van de Hermitage.
Joongi Kim

De Hermitage is één van de meest beroemde musea ter wereld. Het telt meer dan 3 miljoen kunstvoorwerpen, met meesterwerken van Da Vinci, Michelangelo, Rembrandt, Frans Hals, Rubens, enzovoort. De Hermitage bestaat uit diverse gebouwen, naast de hoofdvestiging zijn er ook diverse dependances in de stad. Inmiddels heeft het museum haar vleugels internationaal uitgeslagen.

Naast Londen en Las Vegas heeft ook Amsterdam een dependance van dit museum: Het Hermitage Amsterdam. Dat ook wel Hermitage aan de Amstel wordt genoemd. De hoofdvestiging in Sint Petersburg zetelt in het voormalige Winterpaleis, wat de belangrijkste residentie van de Russische tsaren was. De collectie bestaat opvallend genoeg vooral uit West-Europese kunst. Catharina de Grote is deze indrukwekkende verzameling begonnen. Het bevat ook in beslag genomen werk van edelen en handelaren die na de Oktoberrevolutie zijn gevlucht. Hier is ook het prive-theater van tsaren te zien.

Deel

Meer over deze droomplek

Sint Petersburg - Tsarenstad met westers tintje

Sint Petersburg - Tsarenstad met westers tintje

Ontdek de 16 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Verdrink in kunst in de Hermitage. Ontdek het Vodka-museum. Zoek het Nederlands verleden. En winkel op de Nevski Prospect.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.