Sint Petersburg - Tsarenstad met westers tintje

Publiekstrekkers

De Hermitage, de Opstandingskerk, de Izaäkkathedraal en het Peterhof Paleis. Maar ook de Hollandse Kerk en het Vodkamuseum. En veel meer.

2. Menshikov Paleis

In het Menshikov Paleis zijn onder meer zijden panelen uit Azië te zien die fungeerden als beweegbare wanden.
Jennifer Boyer

Het Menshikov Paleis is onderdeel van de Hermitage. Het is een paleis in barokstijl dat stijlvol aan de noordoever van de Neva ligt. Het is het oudste stenen gebouw van Sint Petersburg en stamt uit 1720. En is geheel gebouwd in de stijl van Peter de Grote. Hier hield hij zijn vergaderingen en werden talloze buitenlandse gasten ontvangen. Het is vernoemd naar Alexander Menshikov, een belangrijke generaal onder Peter de Grote en de eerste gouverneur van de stad. In de 19e eeuw is het gebouw diverse keren verbouwd, waarvan enkele later weer bewust ongedaan zijn gemaakt. Hier is de Russische cultuur te ervaren uit de tijd dat de stad werd gebouwd. Ook kun je hier zien wat er gebeurde toen de stad zich snel ontwikkelde aan het begin van de 18e eeuw.

Meer info:

Deel

Meer over deze droomplek

Sint Petersburg - Tsarenstad met westers tintje

Sint Petersburg - Tsarenstad met westers tintje

Ontdek de 16 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Verdrink in kunst in de Hermitage. Ontdek het Vodka-museum. Zoek het Nederlands verleden. En winkel op de Nevski Prospect.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.