Barcelona - Spaanse rijkdom en de hand van Gaudí

Beschermd & Onderzoek

Hieronder vind je informatie over hoe bijvoorbeeld de UNESCO kijkt naar de stad. En ook informatie over de voortdurende bouw van een van 's werelds bekendste bouwwerken.

Werelderfgoed

Barcelona is een stad waar negen monumenten op de lijst van Werelderfgoed staan van de UNESCO. Waaronder de zeven beroemde bouwwerken die zijn ontworpen door Antoni Gaudí. Naast La Sagrada Família zijn dat Casa Vicens; Casa Batlló; de crypte in Colonia Güell, Parque Güell, Palacio Güell en Casa Mila. Ook twee gebouwen van architect Lluís Domènech i Montaner staan op de lijst: het Palau de la Música Catalana en Hospital de Sant Pau.

Restauratie La Sagrada Família

Doordat de bouw van La Sagrada Família extreem lang duurt, dient zich een nieuw probleem aan. Terwijl nog steeds nieuwe ornamenten verschijnen, zijn sommige oude delen al bijna aan restauratie toe. Veel mensen twijfelen dan ook of de kerk ooit af zal komen ... Iets wat bij aanvang ook al werd gedacht toen Gaudí zijn radicale plannen ontvouwde. Voorlopig wordt het jaar 2026 aangehouden, precies honderd jaar na het overlijden van Gaudí.

Inwijding La Sagrada Familia

La Sagrada Familia, inclusief steigers en een bouwkraan.
Francisco Lopez

La Sagrada Família van Antoni Gaudí is een van de langstlopende projecten van de tegenwoordige tijd. Nog steeds wordt er volop aan de kerk gebouwd, inmiddels al meer dan 125 jaar. Waarbij vooral het geld van de toeristen wordt gebruikt. Op 7 november 2010 wijdde paus Benedictus XVI de kerk officieel in, nadat eindelijk het dak op het hoofdschip was gezet. En dat maar liefst 128 jaar na de start van de bouw. Door de inwijding is La Sagrada Família tegenwoordig een basiliek.

Make-over Barcelona

Voor de Olympische Spelen in 1992 onderging Barcelona een ware make-over. Met een nieuwe infrastructuur, publieke ruimten die ineens overal verschenen en een indrukwekkende lijst nieuwbouwprojecten. Sociale achterstandswijken profiteerden het meest van deze aanpak. Maar ook het havengebied werd opgeruimd en voor een groot deel opnieuw ingericht. Met opgespoten zand verschenen er zowaar stadsstranden aan de kust. En nu de toeristen blijven komen worden de meeste veranderingen in stand gehouden.

Deel

Partners van Droomplekken.nl

Wil jij na het lezen van alle tips graag op reis? Daarom werk ik nu op Droomplekken.nl samen met de beste reisorganisaties. Kijk maar.


Personal Touch Travel reisadviseurs
Neem contact op met één van ruim 100 ervaren reisadviseurs. Je hoeft alleen maar je postcode in te vullen. En zeg maar dat je via Droomplekken.nl komt...

postcode

 

Skyscanner
Vind je ideale en goedkope vliegticket voor je volgende reis. Eenvoudig, voordelig en snel.

Meer info over partners

Deel

Barcelona: een Droomplek.

Een stedentrip naar Barcelona is populair. Om de shoppen, de Spaanse (en Catalaanse) keuken te proeven, maar ook om kunst en cultuur op te snuiven.

Top Drie Bezienswaardigheden:

  1. Een verplicht nummer is de La Sagrada Família, het meesterwerk van Gaudí.
  2. Vanaf het bekende Montjuïc kijk je fraai uit over de stad.
  3. Ontdek een andere grootmeester: Picasso.

Droomplekken nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met de gratis nieuwsbrief.

Meer over deze droomplek

Barcelona - Spaanse rijkdom en de hand van Gaudí

Barcelona - Spaanse rijkdom en de hand van Gaudí

Ontdek de 22 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Help mee met de bouw van La Sagrada Família. Zie authentieke Flamenco. Flaneer over La Rambla. En proef heerlijke Catalaanse tapas.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.