Barcelona - Spaanse rijkdom en de hand van Gaudí

Doen!

Natuurlijk moet je La Sagrada Familía zien. En over La Rambla lopen en tapas proeven. Maar in Barcelona kun je veel meer doen. Hieronder een lijst met tips.

19. Duik in de gotiek

Het interieur van de Santa Maria del Mar.
Mninha

Barcelona telt diverse gotische gebouwen. Die elk een deel van die tijd (1140 tot 1500) vertellen. Met een gids loop je langs de gebouwen en hoor je de functie van alle praal en pracht, maar ook de denkwijze erachter van de architecten. En de gevaren die er soms in de bouw zitten. Zoals bij de Santa María del Mar, die op instorten zou staan als hij iets breder was geweest.

Of de Catedral de Santa Eulàlia (of La Seu) uit 1298 die in de wijk Barri Gotic ligt. Deze wijk bestaat uit een oud Romeins gedeelte (dat Barcino wordt genoemd) en het gedeelte er om heen. De oude Gotische kathedraal ligt in het hart van de stad, tussen beroemde pleinen zoals het Placa del Rei. Andere beroemde plekken zijn: Het Ajuntament. Dit is het stadhuis van Barcelona en het kantoor van de burgemeester. In de 14de eeuw besloot de elite van Barcelona, de Consell de Cent, om een ontmoetingsgebouw te bouwen op de plek van het vroegere Romeinse forum.

Het Palau de la Generalitat was het voormalige provinciehuis en is nu de plaats waar de bestuursorganen van Catalonië regeren. Het werd in de 14de en 15de eeuw gebouwd en later van een nieuwe gevel voorzien. Barri Gotic ligt midden in het kloppende hart van Barcelona dat ook wel Ciutat Vella wordt genoemd.Meer info:

Deel

Meer over deze droomplek

Barcelona - Spaanse rijkdom en de hand van Gaudí

Barcelona - Spaanse rijkdom en de hand van Gaudí

Ontdek de 22 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Help mee met de bouw van La Sagrada Família. Zie authentieke Flamenco. Flaneer over La Rambla. En proef heerlijke Catalaanse tapas.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.