Barcelona - Spaanse rijkdom en de hand van Gaudí

Publiekstrekkers

Dit is de stad van Gaudí, en van Lluís Domènech i Montaner. Al hun meesterwerken zijn te bezoeken. Maar de stad telt ook wereldberoemde musea. En meer.

1. La Sagrada Família

La Sagrada Familia in een groen decor.
David Ferrando

Deze kerk van Antoni Gaudí is het toonbeeld van Barcelona. De grillig gevormde torens en de ongekend vele decoraties laten een geheel eigen stijl zien. Een stijl die past bij een architect die zowel voor gek als geniaal is versleten. De symboliek straalt van het gebouw af, met name richting het Christelijk geloof. Elke toren is vernoemd naar een apostel, terwijl de centrale koepel verwijst naar het kruis.

De bouw van de peilers was al begonnen toen Gaudí in november 1883 de leiding overnam. Hij volgde Francisco de Paula del Villar op, die na ruzie met zijn opdrachtgever vertrok. Gaudí overlijdt in 1925. Hij liep onder een tram. De kunstenaar is begraven in de kerk. Maar het werk aan de kerk gaat door, want Gaudí had bijna alles uitvoerig beschreven. Ooit zal zijn meesterwerk af zijn.

Deel

Meer over deze droomplek

Barcelona - Spaanse rijkdom en de hand van Gaudí

Barcelona - Spaanse rijkdom en de hand van Gaudí

Ontdek de 22 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Help mee met de bouw van La Sagrada Família. Zie authentieke Flamenco. Flaneer over La Rambla. En proef heerlijke Catalaanse tapas.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.