Barcelona - Spaanse rijkdom en de hand van Gaudí

Publiekstrekkers

Dit is de stad van Gaudí, en van Lluís Domènech i Montaner. Al hun meesterwerken zijn te bezoeken. Maar de stad telt ook wereldberoemde musea. En meer.

11. Museu Picasso

De ingang van het Picasso Museum ziet er door de palmbomen bijna tropisch uit.
Caribb

De Spaanse kunstschilder Pablo Picasso is wereldberoemd. In 1855, Picasso was toen veertien jaar, ging hij naar de Academie voor Schone Kunsten in Barcelona. In zijn jeugdperiode maakte hij talloze werken, die bij het publiek veel minder bekend zijn. Hij ontwikkelde in de stad langzaam een modernistische tekenkunst, maar ook een abstracte, een klassieke, een surrealistische, enzovoort. De gebeurtenissen in zijn leven veranderden zijn manier van werken keer op keer. Ondertussen reisde hij door Europa.

In het museum zijn meer dan 30 werken van hem te zien, waaronder het beroemde 'Las meniñas after Velazquez’. De toevoeging ‘after Velazquez’ verwijst naar een bestaand schilderij van schilder Diego Velazquez uit 1656. Ook kun je hier veel leren over de mens achter zijn werk, zo maakte hij ook beeldhouwwerken en keramische kunst.

Meer info:

Deel

Meer over deze droomplek

Barcelona - Spaanse rijkdom en de hand van Gaudí

Barcelona - Spaanse rijkdom en de hand van Gaudí

Ontdek de 22 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Help mee met de bouw van La Sagrada Família. Zie authentieke Flamenco. Flaneer over La Rambla. En proef heerlijke Catalaanse tapas.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.