Barcelona - Spaanse rijkdom en de hand van Gaudí

Publiekstrekkers

Dit is de stad van Gaudí, en van Lluís Domènech i Montaner. Al hun meesterwerken zijn te bezoeken. Maar de stad telt ook wereldberoemde musea. En meer.

15. Santa María del Mar

Het interieur van de Santa Maria del Mar.
Mninha

Dit 14de eeuwse gebouw wordt vaak als beste voorbeeld voor de Catalaans gotiek gezien. De ondersteunende kolommen staan zo’n 13 meter uit elkaar. Wat uniek is in de Middeleeuwen. Wetenschappers hebben daarom de stabiliteit onderzocht. Zij menen dat als de kolommen iets verder uit elkaar hadden gestaan, de kerk allang was ingestort.

De kathedraal is opgetrokken uit stenen van de berg Montjuïc. In totaal is er 55 jaar aan de kerk gebouwd. De naam, wat Maria van de Zee betekent, is afgeleid van de vele zeemannen die destijds eeuw in de wijk La Ribera woonden. Bij de ingang staan twee standbeelden van Sint Peter en Sint Paul. Het interieur is zo'n 200 jaar geleden verwoest door van een grote brand. De kathedraal staat aan de Plaza Santa Maria.

Deel

Meer over deze droomplek

Barcelona - Spaanse rijkdom en de hand van Gaudí

Barcelona - Spaanse rijkdom en de hand van Gaudí

Ontdek de 22 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Help mee met de bouw van La Sagrada Família. Zie authentieke Flamenco. Flaneer over La Rambla. En proef heerlijke Catalaanse tapas.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.