Madrid - Kunst, nachtleven en verfijnde keuken

Doen!

In Madrid kun je heel veel doen. Hierbij tips voor bekende, maar ook wat minder bekende excursies. Die zeker de moeite waard zijn.

5. Maak kennis met Adikhalamani

De Templo de Debod in Madrid.
Corno van den Berg
De Templo de Debod (Tempel van Debod) is één van de weinige Egyptische tempels die buiten Egypte is te vinden. De tempel was in de tweede eeuw voor onze jaartelling een initiatief van de onbekende farao Adikhalamani. Om de god Amon te vereren. En in tegenstelling tot veel Egyptische schatten in het buitenland, is deze tempel niet het resultaat van rooftochten van archeologen in de afgelopen eeuwen. Het was een geschenk van de Egyptische overheid als dank voor de Spaanse hulp bij de bouw van de prestigieuze Aswan-dam in 1960. Waardoor onder meer deze tempel (alsook de beroemde tempel van Aboe Simbel) onder water zou komen te staan. Naast de gebouwen met diverse immense zuilen zijn er binnenin veel fresco's te zien. Opmerkelijk is dat de diverse poorten van de tempel in een andere volgorde staan dan oorspronkelijk in Egypte. Oude foto's bewijzen dat.

Deel

Meer over deze droomplek

Madrid - Kunst, nachtleven en verfijnde keuken

Madrid - Kunst, nachtleven en verfijnde keuken

Ontdek de 20 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Struin over het indrukwekkende Plaza Mayor. Verdrink in kunst in het Prado of één van de vele andere musea. Bezoek het oudste restaurant ter wereld en laat je huisdier zegenen.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.